Print this page
Dec 13

Nieuwe en uitdagende proeven

Een week na de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 in Spa draait bij Topspeed Rally Club Haspengouw de voorbereiding op de editie 2023 al op volle toeren. De Rally van Haspengouw, die zijn 25ste editie viert, heeft de eer het Belgian Rally Championship te openen op zaterdag 25 februari 2023. 

Bovendien is de Rally van Haspengouw de eerste van zes Championship wedstrijden, waardoor de nationale top weer naar Sint-Truiden zal afzakken. Net   zoals vorig jaar zal Droneport opnieuw het hoofdkwartier van de wedstrijd zijn, terwijl het servicepark wordt opgesteld bij Hangar 66 in Sint-Truiden (Brustem). 

Het programma opent op donderdag met een shakedown, terwijl op vrijdag de administratieve en technische controles gepland zijn. Wat het sportieve gedeelte betreft, voorziet de organisatie een grotendeels nieuw en uitdagend parcours voor de deelnemers. 

"We presenteren opnieuw een programma van 3 lussen van 4 klassementsproeven, met na twee proeven telkens een terugkeer naar het servicepark," vertelt Benny Giebens, voorzitter van de organisator TRCH. "De namen klinken bekend in de oren, maar 60% van de proeven is nieuw. In Walshoutem is het eerste gedeelte gewijzigd. De klassementsproef van Gingelom is een nieuwe proef met een showgedeelte. Boekhout is grotendeels hetzelfde als dit jaar, al werd het slot van de proef licht veranderd. En we sluiten af met een volledig nieuwe proef in Gelmen, waar we net na de start ook voor een showgedeelte zorgen. We blijven de deelnemers uitdagen en tegelijkertijd willen we de rallyliefhebbers maximaal van het spektakel laten genieten."

Kortom, we hebben al wat moois om naar uit te kijken tijdens de eindjaarsbreak. Topspeed Rally Club Haspengouw biedt iedereen alvast prettige eindejaarsfeesten. Tot binnenkort!
 

Super User

Latest from Super User