Feb 04

Enkele kampioenen aan de start

Written by 

 

De eerste openingsmanche van het World Rally Championship, de Rally van Monte-Carlo, leverde vorige week een Belgisch feestje op met Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe als winnaars. Ook de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw, maakt zich op voor een topeditie. Een week nadat we de eerste namen konden bevestigen, hebben nog een paar andere kleppers zich ingeschreven voor de wedstrijd in en om Sint-Truiden. 

Bij de inschrijvingen meteen een aantal grote namen. Wat dacht je van Adrian Fernémont, tweevoudig Belgisch rallykampioen, die samen met Antoine Podgorny aan de start komt met een Citroën C3 Rally2. Na een moeilijk seizoen, getekend door een sortie in Haspengouw vorig jaar, wil Adrian Fernémont in de eerste plaats zijn rallyplezier terugvinden. 

Met eenzelfde Citroën C3 Rally2 komt lokale specialist Jimmy D'hondt uit Gingelom, genavigeerd door David Vanrijkelen, aan de start. De tweevoudige Master-kampioen mikt in eigen streek op een mooi resultaat. Dat kan zeker ook gezegd worden van Christiaan Spelmans, die vorig seizoen de 2WD Trophy won met zijn Renault Clio RS. Spelmans, opnieuw samen met Thyrsa Eertmans, zette vorig jaar in Sint-Truiden de eerste stap op weg naar de titel. Jean-Luc Berleur en Patrick Vandeputte kiezen in de klasse NAT2 voor een Ford Fiesta. 

Een erg interessante inschrijving is die van de Oostenrijker Enrico Windisch met een Audi A1 Rally2-Kit, een erg originele 4x4 in de topklasse. Windisch reed al 3 seizoenen met de Audi A1, onder andere in de WRC-manche van Kroatië. In RC1 heeft Nico Degroot zich ingeschreven met zijn Mitsubishi Lancer EvoVI. 

In de M-Cup mogen we ook Kurt Braeckevelt, een van de titelkandidaten, aan de start verwachten. net als streekpiloot Frederik Vandeloock. Truienaar Joren Mievis wil zijn lokale supporters vermaken met zijn spectaculaire BMW. In Historic zijn Koen Verhaeghe (Ford Escort Mk1) en Nick Hoens (Opel Manta A) van de partij. Eric Louies (Opel Ascona) en Bert Swerts (Opel Manta) kiezen voor klasse NAT. 

Kortom, weer een reeks interessante inschrijvingen voor de 26ste Rally van Haspengouw. Afspraak op 24 februari in Sint-Truiden!


 

Rate this item
(1 Vote)
Read 1972 times Last modified on Sunday, 04 February 2024 11:48